mleczko sojowe

Mleczko sojowe - Za wynalazcę mleczka sojowego jest uważany Liu An, który miał technikę jego produkcji opracować w 164r.n.e., za panowania dynastii Han. Mleczko sojowe zawiera kompletne białko, czyli osiem podstawowych aminokwasów, które są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Ilość białka zawartego w 1 kg soi, to równowartość białka zawartego w 33 jajkach, 2,5 kg mięsa, czy w 6 litrach pełnotłustego mleka krowiego. Tak duża ilość białka z powodzeniem zadowoli niejednego sportowca oraz młodego człowieka dbającego o zdrowie i własną sylwetkę. Natomiast panie przemywając twarz naturalnym mleczkiem sojowym Prosoya, zadbają o młody wygląd, pozbywając się zmarszczek, gdyż w mleczku sojowym jest ogromna ilość kolagenu.

 

Mleczko sojowe firmy Prosoya jest w 100%  roślinne, nie zawiera laktozy, ani cholesterolu i posiada zasadowy odczyn, który ma pozytywny wpływ na ludzkie zdrowie. Jest pełnowartościowym zamiennikiem mleka krowiego, szczególnie dla tych osób, które nie tolerują mleka, czyli uczulone są na laktozę. Ponieważ nie ścina się w żołądku ma doskonały wpływ na choroby wrzodowe żołądka i dwunastnicy.

Ma dobroczynny wpływ na organizm w przypadku cukrzycy, choroby trzustki, wątroby oraz chorób nowotworowych ponieważ zawarta w soi genisteina blokuje odżywianie komórek nowotworowych. Mleczko sojowe szczególnie polecane jest osobom po przebytych operacjach nowotworowych, gdyż komórki rakowe, które pozostają nadal we krwi, pozostaną w stanie uśpienia, bądź zostaną zniszczone nie powodując dalszych przerzutów. Mleczko sojowe zawiera dużo błonnika, a więc doskonałe jest dla osób odchudzających się, niepozbawiając ich jednocześnie witamin, soli mineralnych oraz mikroelementów,gdyż soja je posiada.

 

Mleczko sojowe naszej produkcji można wykorzystać do bezpośredniego spożycia , jak i do płatków, kaszek, musli, budyniów, naleśników i koktajli mlecznych. A spożycie lodów na bazie mleczka sojowego uchroni nas przed anginą i innymi chorobami dróg oddechowych, gdyż soja nie zawiera kazeiny, która zawarta jest w krowim mleku i jest sprawcą tych chorób.

 

Ponieważ mleczko sojowe Prosoya produkowane jest z soi niemodyfikowanej genetycznie i nie zawiera konserwantów ma naprawdę zbawienny wpływ na nasze zdrowie, wobec tego pijmy je codziennie.